Terug naar overzicht

Espel Sport!

Verenigingen
4/9/24

Zaterdag 31 augustus organiseerde de Omni-vereniging een sportdag, waar alle dorpsgenoten actief konden kennismaken met de 8 sportverenigingen die Espel rijk is. Om 13.00 uur startte de inschrijving waar men een stempelkaart, T-shirt en sportieve tas met bidon en andere hebbedingetjes kreeg. Na mooie woorden en complimenten voor de organisatie en het dorp, verklaarde burgemeester De Groot het sportevent voor geopend.

Natuurlijk werd gestart met een goede warming-up op muziek voor jong en oud, in elkaar gezet en onder leiding van Christel Heukers. Naast veel kinderen deden ook de volwassenen goed mee, chapeau! Vervolgens gingen de verschillende groepen via een carrousel langs alle sportieve en leuke activiteiten.

Op de jeu-de-boules banen kreeg men al ballen gooiend uitleg over het spel. Met het spel volleybal kon men kennis maken op een tropisch uitgedost opblaasbaar volleybalveld. Bij de voetbalvereniging kon je er achter komen hoe hard je een bal in een doel kunt schoppen en was er het levend tafelvoetbalspel.

De Wielerclub presenteerde zich voor het eerst als jongste sportvereniging in Espel. Op een home trainer werd geregistreerd hoe hard je kunt fietsen. Ook de gymvereniging ontbrak natuurlijk niet. Op een opblaasbare lange mat kon men zijn/haar gymnastische kunsten vertonen. Op de tennisbanen werden de eerste fijne kneepjes van tennis uitgelegd door professioneel tennislerares Janka Mulder, die onder andere lesgeeft aan leden van de tennisvereniging.

Zelfs de indoorsporten, schaatsen en bowlen, presenteerde zich op het voetbalveld. Er lag een echte bowlingbaan, inclusief pins en bowlingballen, zodat men een balletje kon gooien. De ijsclub had een priksleebaan gemaakt waar men 1 tegen 1 kon racen.

Om 17.00 uur kregen de kinderen een patatje van de organisatie en genoot iedereen van een drankje in de zon. Tijdens deze middag hebben zo’n 30 nieuwe donateurs zich gemeld. Onder hen werd een rondvlucht boven de polder verloot, gelukkige winnaar is dorpsgenoot Ruud.

De Omni-vereniging is de overkoepelende vereniging waar alle sportverenigingen lid van zijn. Men kan donateur worden van de OMNI, wat korting oplevert op het lidmaatschap van de aangesloten sportverenigingen, te weten: Jeu-de-Boules, Gym, Tennis, Trivia Volleybal, SC Espel, Wielerclub, Bowlingvereniging Espel en IJsclub.

De Omni-sportdag is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van gemeente Noordoostpolder, SBBK, Mercatus en Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land. Deze organisaties erkennen de waarde van het bevorderen van sport, het creëren van verbindingen binnen de gemeenschap, het verbeteren van leefbaarheid en het versterken van de cohesie in het dorp.

Espel kijkt terug op weer een geslaagd en dit keer sportief event!

No items found.