Terug naar overzicht

ALS je de handen, voeten en stem van je Lieve bent geworden

Overig
26/3/24

Dorpsgenoot Joanna Schoenaker heeft een aangrijpend boek geschreven over de laatste jaren samen met haar man Jan de Sain, die aan ALS leed. “ALS? ”Ja. “En…? Wat is dat?” Het is eind december 2004 als zij deze diagnose te horen krijgen. De poten werden onder hun stoelen weggeslagen. Jan, die 60 tot 70 uur werken op de boerderij niet schuwde, werd onderuit gehaald door ALS? On-voor-stel-baar. Het begon met het niet open kunnen krijgen van een zakmes. Gedurende de drie jaar die volgden, nam ALS steeds meer de regie over hém en de rest van het gezin. De liefde en kracht groeide. Hierdoor hebben Joanna en de kinderen hem de hoogst mogelijke kwaliteit van leven kunnen geven. In die periode heeft het gezin ook intens mooie en onuitwisbare momenten meegemaakt.

Vanaf december 2004 tot augustus 2007 heeft Joanna tientallen mails verstuurd naar familie, vrienden en verschillende instanties. In deze mails beschrijft zij met veel liefde en aandacht voor detail het onomkeerbare ALS-proces dat hen heeft getroffen. Dit boek bevat een groot aantal van deze mails en is mede bedoeld om aandacht te blijven vragen voor deze ziekte.

Het ontroerende boek ‘ALS je de handen, voeten en stem van je Lieve bent geworden’ is vanaf 25 maart verkrijgbaar via uitgeverij Boekscout, boekhandel Bruna en De Fakkel in Emmeloord en bol.com. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting ALS. Woensdag 27 maart overhandigt Joanna vol trots een exemplaar aan burgemeester Roger de Groot.

No items found.